HANA YORI DANGO VERSI THAILAND

5
(2)

Hana Yori Dango merupakan sebuah siri tv Jepun yang disiarkan pada tahun 2005 dibintangi Mao Inoue, Jun Matsumoto of Arashi, Shun Oguri, Shota Matsuda, dan Tsuyoshi Abe. Siri ini merupakan sebuah adaptasi manga shojo bertajuk Boys Over Flowers oleh Yoko Kamio.

Siri ini mengisahkan tentang seorang pelajar bijak yang miskin bernama Makino Tsukushi (Mao Inoue) yang bersekolah di sebuah sekolah eksklusif yang dihadiri oleh pelajar-pelajar kaya. Dia kemudian bertembung dengan sekumpulan pelajar lelaki yang menggelarkan diri mereka F4. Maka bermulalah kisah suka duka persahabatan dan percintaan.

Siri ini telah mendapat sambutan hangat sehingga diadaptasi ke beberapa versi oleh beberapa buah negara seperti Korea (Boys Over Flower), Taiwan (Meteor Garden) dan juga Thailand!

F4 Thailand: Boys Overs Flowers akan ditayangkan secara eksklusif di Viu mulai 11 Desember 2021!

Selain itu, siri F4 Thailand ini digarap oleh sutradara O Patha Thongpan sementara naskahnya pula ditulis oleh PingPong Suwanun Pohgudsai.

Dalam versi drama Koreanya, Boys Over Flowers dibintangi oleh beberapa nama top seperti Lee Min Ho, Koo Hye Sun, dan Kim Bum.

Manakala bagi drama F4 Thailand pula akan dibintangi oleh beberapa bintang terkemuka yang sanga popular di Thailand, mereka adalah Bright Vachirawit, Tu Tontawan, Dew Jirawat, Win Metawin, dan Nani Hirunkit.

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 2

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI