LIVERLEAF 2018

5
(3)

Title: Liverleaf

 

Director: Eisuke Naito

Release date: April 2018

 

liverleaf adalah “live-action” dari sebuah manga hasil nukilan Oshikiri Rensuke yang bertajuk “Misumisou”

PLOT

mengisahkan Haruka Nozaki seorang pelajar perempuan yang baru berpindah dari Tokyo ke sebuah perkampungan yang tiada apa-apa tarikan.Di sekolah barunya Nozaki menjadi mangsa buli rakan-rakan sekelasnya, hanya seorang pelajar lelaki yang sentiasa berada di sisi Nozaki iaitu Mitsuru Aiba.

kerana sering dibuli, ibu bapa Nozaki menasihatkannya jangan memaksa diri untuk pergi kesekolah, dan Nozaki pun bersetuju untuk tidak hadir kesekolah. ketika Nozaki sedang demam seorang rakan sekelaasnya yang juga mangsa buli datang melawat Nozaki. tetapi kedatangan rakannya itu bukanlah ikhlas tetapi telah dipaksa oleh si pembuli mereka di sekolah.

pada 1 hari, Nozaki keluar bersiar – siar bersama Aiba, Aiba mengenalkan Aiba dengan bunga LIVERLEAF yang akan mmekar ketika musim sejuk dimana semua tumbuhan lain sebaliknya

selepas bersiar – siar Nozaki pulang kerumah. ketika itu dia menyaksikan seluruh rumah Nozki telah dijilat api. Nozaki meronta-ronta untuk menyelamatkan keluarga mereka. Aiba yang pantas cuba menyelamatkan keluarga Noaki. yang terselamat hanya lah adik Nozaki. di dalam kejadian itu bapa dan ibu Nozaki maut dan adiknya telah melecur teruk seluruh badan dan koma tidak sedarkan diri.

Bermula dari kejadian kebakaran di rumah Nozaki itu, Nozaki sekarang bukanlah nozaki dahulu yang sering dibuli oleh rakan-rakan sekelasnya. Nozaki telah membalas dendam di atas apa yang berlaku kepada keluarganya. seorang demi sorang hilang tanpa berita.

filem ni agak gore ye pada siapa yang takut dengan darah. Sebenarnya sis lebih suka layan manga dia dari live action ni.sebab dari 20 episodes compress jadi 1jam 9minit..ade detail xletak dalam live action ni..

dari filem ni kita dapat banyak pengajaran. selalu-selau laa pantau anak buat apa di sekolah..mungkin dia menjadi mangsa buli atau pembuli… sama- sama kita pantau anak-anak kita jangan sampai menjadi mangsa atau pemangsa..

Trailer

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 3

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI