5 MOVIE HORROR PADA TAHUN 2000-AN

0
(0)

5 MOVIE HORROR TERBAIK PADA TAHUN 2000-an

1. Saw (2004)

Arahan: James Wan

Tarikh Tayangan: Oktober 2004

Rate IMDb: 7.6/10

2 lelaki tersedar di satu bilik kecil dan mendapati diri mereka berada bersama seorang mayat yang tidak dikenali mereka. Untuk melepaskan diri daari bilik tersebut mereka diberika tugasan jika tidak mereka akan menerima akibat yang lebih teruk. 2 lelaki ini adalah mangsa pembunuh bersiri “JIGSAW KILER”

2. The Exorcism Of Emily Rose (2005)

Arahan: Scott Derricson

Tarikh Tayangan: September 2005

Rate IMDb: 6.7/10

kisah seorang peguam yang sedang membela paderi diatas tuduhan pembunuhan cuai semasa melakukan eksosisme ke atas seorang gadis muda. pendakwaraya didalam kes tersebut menganggap gadis itu hanya mengalami penyakit mental skizofrenia, tetapi peguambela paderi tersebut mempunyai pandangan yang lain.

3. Final Destination (2000)

Arahan: James Wong 

Tarikh Tayangan: March 2000

Rate IMDb: 6.7/10

Alex adalah seoorang pelajar sekolah tinggi. semasa menaiki pesawat untuk pergi ke lawatan sekolah, alex telah mengalami mimpi buruk. Disebabkan mimpi burk yang dialaminya, Alex dapat menyelamatkan rakan-rakanya kematian. Malangnya rakan – rakan Alex mula mati seorang demi seorang dengan cara yang sangat mengerikan.

4. Let The Right One In (2008)

Arahan: Tomas Alfredson

Tarikh Tayangan: oktober 2008

Rate IMDb: 7.9/10

Oskar seorang kanak – kanak berusia 12 tahun yang sering dibuli oleh rakan-rakannya kerana sifatnya yang sensitif. Oskar yang tinggal bersama ibunya di pinggir bandar Sweden telah berkenalan dengan jiran barunya iaitu Eli. Oskar dan Eli menjadirapat sehingga Eli mempercayai Oskar.Eli sanggup berkongsi rahsia gelap dan ngerinya kepada Oskar

5. The Ring (2002)

Arahan: Gore Verbinski

Tarikh Tayangan: Oktober 2002

Rate IMDb: 7.1/10

Rachel seorang wartawan yang sangat berdedikasi. selepas kematian ngeri anak saudaranya Kate, Rachel telah menyiasat sebuah pita video misteri yang boleh membunuh sesiapa sahaja yang menonton video yang ada di dalam pita video tersebut.

BONUS

Pontianak Harum Sundal Malam (2004)

Arahan:  Shuhaimi Baba

Tarikh Tayangan:  Mei 2004

Rate IMDb: 6/10

Mengisahkan penari gamelan pada tahun 1940-an Meriam. Meriam telah dijumpai mati dibunuh ketika srat mengandungkan anak sulungnya. Merianm telah di bunuh kejam oleh Mersani. Sejak itu penduduk dikampung tersebut tidak pernah aman  apabila sering berlaku kejadian yang menakutkan. kehidupan Mersani juga tidak pernah aman kerana sering dibayangi mimpi buruk Meriam

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 0 / 5. KIRAAN BINTANG 0

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI