Maksud Di Sebalik Foto Superman James Gunn

0
(0)

Ketua Pegawai Eksekutif bersama dan pengarah penulis DC Studios James Gunn mendedahkan kostum baharu untuk filem reboot DCU yang akan datang, Superman, dalam foto filem pertama pelakon David Corenswet sebagai wira utama.

Foto seperti mahu menyampaikan beberapa perkara sekaligus. Jadi, mari kita pecahkan apa yang dia cuba beritahu kita.

 

Pertama dan yang paling penting, ia memberi pandangan tentang kostum baharu untuk Superman reboot ini, memberitahu kami bahawa kita bersedia untuk menerima reka bentuk yang sebahagian besarnya tepat dari segi komik.

Ia mempunyai beberapa tweak untuk memodenkannya, tetapi ia adalah kostum biru tradisional dengan warna merah, jubah merah, but merah, tali pinggang kuning, dan logo ikonik merah dan kuning “S” di dadanya..

 

Kostum baharu ini tidak direka bentuk untuk kelihatan ketat kulit seperti sut jenis spandeks yang dipakai dalam kebanyakan watak life action wira sebelumnya, termasuk otot empuk Henry Cavill baru-baru ini dalam francais DCEU yang sudah tamat.

Kesemuanya kelihatan baik atau bahkan hebat dalam konteks mereka sendiri, tetapi Superman di bawah James Gunn ini sedang mencuba penjenamaan semula dan pemodenan baharu dunia sinematik aksi langsung DC, dan Superman memakai seragam yang kukuh dan melindungi, namun padan bentuk dan diperkemas untuk kebolehgerakan.

 

Ia seperti gabungan antara pakaian seragam atlet untuk sukan kontak, dan pakaian seragam pelindung pekerja untuk kerja intensif buruh yang berbahaya.

Ini memasukkan perkara kedua yang kita perhatikan tentang foto itu. Dia sedang duduk, memakai butnya. kenapa? Kerana kebanyakan foto yang mendedahkan Superman baharu cenderung kepada aksi aksi, sama ada dalam penerbangan atau di tengah-tengah pertempuran atau dalam penerbangan. Kali ini, kita melihat Superman di luar konteks itu, atau sekurang-kurangnya sebahagian daripadanya.

 

Apakah konteksnya sebaliknya? Ia kelihatan berada di sebuah rumah, atau beberapa kemiripan yang mewakili kehidupan peribadi dan rumahnya untuk Clark. Rumah flat Lois mungkin, atau pejabat kosong di Daily Planet, ataupun mungkin di pangsapurinya sendiri.

Ini adalah Clark dan Superman, beralih antara keduanya. Dia memakai but kerjanya, bersiap di rumah untuk kembali bekerja. Pakaiannya itu kotor sedikit, mungkin terbakar, jadi kita tahu dia baru keluar kerja dan kini perlu masuk semula.

 

Dia tidak mahu, tetapi dia melakukannya kerana dia sentiasa muncul apabila dia diperlukan. Di luar tingkapnya kita lihat seperti ada suatu ancaman dan dia akan tiba di situ sebentar sahaja lagi.

sumber- Forbes

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 0 / 5. KIRAAN BINTANG 0

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI