Filem 90-an Bergenre Pengembaraan Yang Masih Menjadi Sebutan Pada Tahun 2024

0
(0)

Cutthroat Island (1995)

  • Box office: $10 Milion

Mengisahkan tentang Morgan Adam seorang lanun yang telah mewarisi sebuah peta harta karun dari bapanya. Ekspidisi pencarian Morgan menjadi lebih rumit setelah bapa saudaranya sendiri menjadi musuh dalam mencari harta karun tersebut di pulau Cutthroat.

 

The Mummy (1999)

  • Box office: $416,4 Milion

Mengisahkan pengembaraan Rick O’Connell bersama-sama seorang pengkaji sejarah mesir dan abangnya yang secara tak sengaja telah bangunkan satu mumia semasa mereka menggali dan mengkaji kubur mumia di sebuah bandar purba Hamunaptra.

 

Jumanji (1995)

  • Box office: $263 Milion

Sebuah papan permainan telah menemukan dua kanak-kanak telah terjebak dalam satu masalah besar dimana papan permainan tersebut hampir –  hampir sahaja meragut nyawa mereka dua beradik ini.

 

The Mask Of Zorro (1998)

  • Box office: 250,3 Million

Seorang lelaki menjadi sorang penegak keadilan yang dikenali sebagai Zorro selepas kematian isterinya dan anaknyayangbtelah diculik. Dalam pencariannya itu, dia telah berjumpa dengan penggantinya sebagai Zorro iaitu Alejandro yang mempunyai agendanha sendiri.

 

Baby’s Day Out (1994)

  • Box office: $30.2 Million

Seorang bayi telah diculik dan dijadikan tebusan oleh tiga orang penculik untuk mendapatkan sejumlah besar wang dari ibu bapa bayi tersebut. Tetapi keadaan menjadi huru – hara apabila bayi tersebut suka meneroka perkara – perkara yang berada didalam buku ceritanya.

 

Stuart Little (1999)

  • Box office: $300,1 Million

Keluarga Little telah mengambil seekor anak angkat iaitu Stuart. Stuart adalah seekor tikus yang bijak. Akan tetapi kedatangan Stuart didalam keluarga tersebut tidak dialu-alu kan oleh anak lelaki tunggal keluarga Little.

 

DragonHeart (1996)

  • Box office: $115,3 Million

Seekor naga terpaksa bekerjasama dengan satria pembunuh naga dimana mereka berdua perlu menamatkan pemerintahan kejam seorang raja yang hidup abadi.

 

Jurassic Park (1993)

  • Box office: $ 1 Billion

Seorang pemilik taman tema Dinosaur telah menjemput beberapa pengkaji datang ke taman temanya untuk melihat keajaiban yang mereka telah lakukan dengan mengklonkan Dinosaur. Akan tetapi keadaan menjadi huru hara setelah punca kuasa taman tema tersebut telah terputus.

 

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 0 / 5. KIRAAN BINTANG 0

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI