SINOPSIS DAN TRAILER FILEM THRILLER TERBARU 2022 (THE LEDGE)

4.8
(5)

“Mimpi terburuk bermula apabila sebuah rakaman kamera yang menunjukkan pembunuhan seseorang, Kelly diburu oleh 4 orang psiko dan terpaksa mendaki gunung setinggi 10 ribu kaki untuk menyelamatkan diri dan kamera tersebut.”

The Ledge merupakan filem thriller 2022 tentang seorang pendaki wanita yang terperangkap di tebing gunung yang terpaksa melawan empat pembunuh psiko. Filem ini telah digambarkan sebagai “gambaran yang mengutamakan wanita Cliffhanger tahun 1993.”

Dua rakan bersahabat Kelly (lakonan Brittany Ashworth) dan Sophie (lakonan Anaïs Parello) melakukan percutian pendakian di sebuah kawasan pergunungan.

Setiba di chalet, mereka terjumpa beberapa kumpulan lelaki yang juga ingin melakukan pendakian. Pada malam sebelum pendakian, mereka semua berkumpul bersama minum-minum dikelilingi unggun api.

Namun satu kejadian yang tidak dijangkakan telah berlaku apabila Sophie dibunuh dan dicampak ke gaung. Kelly yang sedang menyorok menjadi mata saksi kepada kejadian mengerikan itu sempat merakam menggunakan kamera video yang dibawanya.

Lelaki-lelaki itu menyedari keadaan itu kemudian berusaha mengejar dan memburu Kelly. Mereka tidak akan berhenti selagi kamera tersebut tidak dihancurkan.

Berjayakah Kelly menyelamatkan dirinya dan sampai ke puncak gunung seperti apa yang dirancangkannya sebelum itu?

Pelakon dan watak:

  •  Brittany Ashworth sebagai Kelly
  •  Ben Lamb sebagai Joshua aka Josh
  •  Nathan Welsh sebagai Reynolds
  •  Louis Boyer sebagai Nathan
  •  Anaïs Parello sebagai Sophie
  •  David Wayman sebagai Taylor

Tarikh Tayangan:

Di US, Saban Films dan Paramount akan menayangkan The Ledge  pada 18 Februari 2022. Manakala di UK, The Ledge akan ditayangkan di FrightFest Glasgow pada 12 Mac 2022.

TRAILER

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 4.8 / 5. KIRAAN BINTANG 5

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI