Produksi Lain,Kuasa Sama,Siapa Tiru Siapa? Eternal Review

0
(0)

Sebelum Nak kecam Baca dulu ye, Kenapa filem eternal,kuasa watak dalam filem artikel ini kebanyakan sama.

Apa yang Perlu Anda Tahu Mengenai ‘Eternals

Siapakah mereka? Berapa lama mereka berada di sini? Di manakah mereka sepatutnya dan kesesuaian di dalam film Marvel? Jom Kupaskan isu yang menjadi pertanyaan ramai peminat Cinematic Marvel ini

“Eternals,” tambahan terbaru kepada Marvel Cinematic Universe,film epik yang dilayarkan berdurasi dua setengah jam yang memperkenalkan hampir sedozen watak baharu, pembukaan teks yang mendedahkan asal usul spesies manusia yang tidak diketahui sebelum ini. Malah peminat MCU yang paling bersemangat mungkin agak keliru dari penceritaan ia.

Untuk beberapa kisah tentang wira terbaru Marvel, daripada asal-usul komik mereka dan rujukan asli, dibawah adalah ringkasan petikan dan rujukan dari Komik film tersebut.

Komik The Eternals memulakan kerjaya pada tahun 1976 selepas penulisnya, Jack Kirby, kembali ke Marvel selepas berkhidmat selama lima tahun di DC. Komik itu secara meluas dianggap sebagai kesinambungan tematik bagi sekumpulan cerita yang pernah dia kerjakan di DC yang mencampurkan fiksyen sains dan mitos dan dikenali sebagai “Dunia Keempat.” Tetapi memandangkan Kirby tidak lagi boleh menggunakan watak yang sama, dia menciptakan watak baharu untuk Marvel.

 

The Eternals mendedahkan bahawa beribu-ribu tahun yang lalu, sekumpulan makhluk luar angkasa gergasi yang dikenali sebagai Celestials datang ke Bumi dan bereksperimen dengan beruk untuk mencipta tiga spesies baharu: manusia, Eternals dan Deviants. The Eternals ialah bangsa abadi makhluk berkuasa besar yang cantik, dan Deviants adalah makhluk hodoh, tidak stabil yang membenci pencipta mereka. Siri ini mengikuti konflik yang timbul apabila Celestials kembali ke Bumi untuk menilai sama ada ciptaan mereka layak untuk hidup. The Eternals bukanlah siri yang sangat berjaya pada masa itu, dan ia dibatalkan selepas 19 keluaran.

Filem

Filem Chloé Zhao (yang telah digugurkan “The”) membuat beberapa pelarasan utama kepada tradisi Eternals: The Celestials bertanggungjawab untuk semua kehidupan pintar di alam semesta, dan mereka mencipta Deviants untuk melindungi manusia daripada pemangsa. Deviants memberontak, maka Eternals dicipta untuk melawan Deviants dan membantu membimbing manusia dalam evolusinya. Sambungan dan berlatarkan selepas peristiwa “Avengers: Endgame,” filem itu mendedahkan imbasan kembali bagaimana Eternals berinteraksi dengan manusia sepanjang sejarah manakala pada masa kini, mereka cuba menghentikan peristiwa dahsyat daripada memusnahkan Bumi.

 

Idea yang dipaparkan dalam komik asal Eternals dan dalam filem itu ialah Eternals secara rahsia menjadi inspirasi untuk mitos terbesar manusia. Banyak watak mempunyai nama yang menyerupai tokoh mitologi, dan dalam filem itu, ia mendedahkan bahawa mitos Icarus adalah berdasarkan Ikaris Abadi (Richard Madden), walaupun dia juga tersilap sebagai tokoh mitos moden yang lain Seperti dewa Superman.

Watak yang diperkenalkan dan Kekuatan Mereka dalam filem

 

Filem ini menampilkan 10 Eternals, termasuk Ikaris, yang boleh terbang dan menembak pancaran laser dari matanya; Sersi (Gemma Chan), yang boleh menukar jirim ke dalam bentuk lain; Sprite (Lia McHugh), seorang gadis remaja abadi yang boleh mencipta ilusi; dan Thena (Angelina Jolie), seorang pahlawan yang mahir yang boleh mencipta senjata daripada tenaga. Pemimpin Eternals ialah Ajak (Salma Hayek), satu-satunya yang boleh berkomunikasi dengan Celestials. Semua watak ini telah diperkenalkan dalam tayangan awal Kirby di The Eternals, walaupun dengan beberapa perbezaan yang ketara. Ajak, Sprite dan rakan sepasukan mereka Makkari (Lauren Ridloff), watak lelaki dalam komik, ditukar kepada perempuan untuk filem itu. Barisan pelakon juga lebih pelbagai daripada gambaran asal watak mereka.

 

Walaupun Eternals mempunyai jejak budaya yang agak kecil berbanding wira-wira Marvel yang lain, mereka mengira sekurang-kurangnya seorang penjahat terkenal di kalangan mereka: Thanos, yang sebelum ini mengancam MCU selama sedekad yang lalu, adalah gabungan Eternal dan Deviant dalam komik.

 

Watak Tambahan

Maklumat spoiler:Pendedahan tentang watak yang muncul dalam adegan pasca kredit “Eternals.” Bagi mereka yang telah menonton filem itu dan ingin tahu tentang siapa watak ini, ulasan sedikit sebanyak dibawah

 

“Eternals” secara ringkas memperkenalkan dua lagi watak Marvel yang terkenal dalam adegan pasca kreditnya. Eros (Harry Styles) muncul di atas kapal Eternals pada penghujung filem, mendedahkan dia adalah abang kepada Thanos. Eros ialah rakan Abadi yang kebanyakannya dikenali sebagai seorang lelaki parti yang suka berwanita dan riang. Dalam komik, dia bekerjasama dengan pelbagai wira untuk menjatuhkan saudaranya yang membunuh dan menyertai Avengers buat seketika, tetapi dia cenderung untuk melabur dalam lebih banyak kesenangan duniawi.

 

Selain itu, Dane Whitman (Kit Harington), yang sebelum ini kelihatan sebagai teman lelaki Seksi yang tidak berkuasa besar, dilihat membuka kotak yang mengandungi pedang di penghujung filem. Dalam komik, Whitman ialah seorang saintis yang mendapati bapa saudaranya Nathan secara rahsia adalah penjahat bertemakan zaman pertengahan yang dikenali sebagai Black Knight. Di atas katil kematiannya, Nathan meminta Whitman untuk mengambil jubah Knight Hitam dan menggunakan senjata dan penyelidikannya untuk kebaikan dan bukannya kejahatan. Whitman telah menjadi ahli Avengers, dan dia selalunya menggunakan pedang ajaib yang dikenali sebagai Ebony Blade.

Serba Sedikit ulasan dan ringkasan dari awal penceritaan menurut sumber rujukan yang asli Seperti komik asal, penulis komik, pengulas dan peminat setia marvel.

 

ULASAN FILEM

Filem ini agak membosankan kerana jalan penceritaan agak terlalu drastik untuk memperkenalkan kesemua watak didalam filem ini, penyampaian dan kesinambungan penceritaan juga sangat lemah menyebabkan filem ini sangat longgar.

Terdapat juga unsur-unsur yang tidak sepatutnya berada dalam babak turut disajikan dan sangat tidak sesuai untuk tontonan umum (lbgtq).Overall filem ini boleh ditonton jika ada masa lapang pada hari cuti. Filem ini telah ditayangkan secara rasmi di saluran streaming Disney + hotstar.

Rating Personal 5/10

Apa pandangan anda?

Sumber dan Rujukan Wikipedia

DISNEY ACCOUNT KLIK SINI

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 0 / 5. KIRAAN BINTANG 0

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI