FILM ANIMASI HOTEL TRANSYLVANIA 4 DITAYANGKAN 2022

5
(2)

Wow dah no 4 ye siri animasi ini, nampak gaya antara produk francies yang boleh dikatakan berjaya dibawah Sony Pictures.Ok jom sebelum itu jom saya mencerita sedikit sinopsis animasi ini.Dari tajuk dan gambar, jelas bahawa ini adalah filem tentang Dracula, makhluk ghaib berasal di negara orang putih diberi jolokan panggilan penghisap darah fiksyen.Adam Sandler adalah bintang pelakon yang membawa suara Count Dracula ‘Drac’, pemilik dan pengurus Hotel Transylvania, dan juga bapa kepada Mavis. Selena Gomez dibarisi sebagai Mavis, seorang puteri pontianak ‘remaja’ berusia 118 tahun.

Seperti karma, Mavis sentiasa ingin tahu tentang manusia dan akhirnya jatuh cinta dengan Johnny. Kemudian ada Andy Samberg sebagai suara Jonathan Locker, satu-satunya manusia yang boleh menembusi dan memasuki Hotel Transylvania.

Marah selepas kematian isterinya akibat penyembelihan manusia, Count Dracula membina sebuah hotel lima bintang yang besar di Transylvania untuk melindungi anak perempuannya, Mavis. Tetapi kemudian dia membuka hotel kepada semua raksasa, menjadi tempat percutian yang bebas manusia dan mesra raksasa. Kawan rapat Drac termasuk Frank dan Eunice, mereka Frankenstein.

Kemudian ada Wayne dan Wanda, bersama ratusan anak mereka, yang merupakan keluarga serigala jadian. Murray si mumia, dan mungkin yang paling menarik ialah Griffin si lelaki yang tidak kelihatan. Untuk hari lahir anak perempuannya yang ke-118, Drac berjanji untuk membenarkan Mavis keluar dari hotel untuk meneroka dunia manusia seperti yang diingini oleh anaknya.

Ini adalah filem tentang seorang ayah tunggal, yang merupakan vampire. Disebabkan kejadian ngeri pada masa lalu yang menyebabkan Mavis menjadi yatim, Drac menjadi terlalu melindungi Mavis untuk mengatasi anak perempuannya. Tetapi, kita

juga tidak boleh membatalkan perasaan Drac.Saya fikir ia adalah wajar untuk Drac melakukan perkara itu. Walaupun Drac sepatutnya belajar untuk berubah dan memahami bahawa anak perempuannya sudah cukup dewasa untuk memutuskan sendiri apa yang dia mahukan.

Cukup sampai sini sinopsis pendek berkenaan FIlem Animasi Hotel Transylvania ni dari permulaan kisah Dracula animasi perlu anda tonton yang terdapat banyak elemen-elemen lucu,kekeluargaan dan pelbagai dan sangat sesuai untuk tontonan umum tidak kira umur.

BACA JUGA ANIMASI TEMPATAN MECHAMATO

Untuk pengetahuan semua animasi ini ada 3 series yang telah ditayangkan.Mengikut perancangan awal Hotel Transylvania ke 4 sudah pun ditayangkan pada tahun may 2021.Disebabkan keadaan tidak mengizinkan kerana wabah yang telah melanda dunia, tayangan Animasi ini ditunda kepada tahun hadapan 14 Januari 2022.Tetapi di akan ditayangkan diplatform PrimeVideo


Walau bagaimanapun, nampaknya pasukan kreatif Sony sangat berbakat sehingga filem Hotel Transylvania menjadi trilogi. Memang dari kualiti gambar, pelakon suara, muzik, dan komedi filem ini sangat bagus. Sesuai untuk tontonan umum tidak kira umur dari peringkat kanak-kanak seawal usia 3 tahun hingga ke dewasa pasti boleh terima gelagat,telatah dan pengajaran yang ditonjolkan di dalam animasi ini.
Secara keseluruhannya, saya memberikan filem ini rating 7.5/10 overall untuk 3 siri yang telah ditayangkan. Adakah anda pernah menonton animasi ini? Apa kata anda ?Jika anda belum menonton filem ini, maka cuba menontonnya pasti tidak mengecewakan.

Platform :Netflix cuma ada Hotel Transylvania 1 & 2
See next year untuk season 4 Amazon prime video pada 14 January 2022

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 2

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI