BLACK MUSIM KE 2 (2021)

5
(5)

Siri Black musim yang pertama, arahan Ghaz Abu Bakar telah ditayangkan di Viu 2019. Siri popular di Viu ini tampil dengan musim yang kedua sekitar bulan Jun 2021 dan sekali lagi menjadi siri pilihan utama penonton.Siri Black di adaptasi dari satu drama korea terbitan CJ ENM yang juga bertajuk Black.

 

Siri Black ini pernah dikecam penonton-penonton K drama, mereka beranggapan bahawa Siri Black Malaysia meniru Siri Black Korea. Jelas sekali adaptasi dan meniru adalah satu tindakan yang berbeza.Siri Black Malaysia di terapkan elemen mistik yang sesuai dengan kepercayaan orang-orang di Malaysia.Jadi sedikit berlainan dengan versi korea.

 

Siri Original Viu ini mengisahkan tentang Black/444 (Kamal Adli) makhluk Bunian yang hadir ke dunia manusia untuk mencari dan mengesan satu lagi bunian 419 yang telah menghilangkan diri, 419 telah menjadi buruan dan dipercayai telah bersembunyi di dalam tubuh manusia.Dalam masa yang sama, Black telah Black masuk ke badan seorang detektif yang telah meninggal dunia iaitu Malik Untuk membolehkan dia hidup di dunia manusia.

Sofia “Siti Saleha” mempunyai keistimewaan untuk melihat jangka hayat seseorang dan juga berupaya melihat orang Bunian dalam tubuh manusia. Dengan kelebihan masing-masing, Black dan Sofia bekerjasama mendedahkan kes yang melibatkan pembunuhan, termasuklah membongkar rahsia silam Doktor Aisya “Nabila Huda” ,kekasih Detektif Malik.Sedikit demi sedikit rahsia silamnya mula terbongkar dan segala akan terjawab.

 

 

Pada Black musim yang pertama, cuma hanya 8 episod. kali ini Black Musim 2 tampil dengan 10 episod dengan berdurasi 1 jam setiap episod. Sepanjang bulan Disember ni, Viu telah melancarkan kempen semuanyarancak.

Jadi terdapat banyak pilihan siri yang membolehkan penonton menonton secara percuma di aplikasi penstriman Viu termasuklah Siri Black Musim 2. Wajib tonton hanya di Viu.

Banyak Drama Wajib Tonton

SUMBER Viu, Wikipedia

 

Trailer

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 5

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI