MUKTAMAD MARVEL PUTUSKAN BLACK PANTHER TIDAK AKAN DIBUAT SEMULA

5
(1)

Sudah setahun lebih permergian bintang Adiwira Black Panther MCU, Peminat yang mengikuti perkembangan MCU pasti merasakan kehilangan yang besar dari watak utama yang bernama Chadwick Boseman meninggal disebabkan kanser usus pada tanggal 28 ogos 2020.

Semenjak Wabak Covid melanda MCU filem kembali semula ke skrin besar selepas hampir dua tahun Black Widow membuka tirai dilayar kaca besar diikuti oleh filem Shang-Chi dan kemudian Eternals awal bulan ini 11/2021. Filem-filem ini akan terus ditayangkan dengan pantas sepanjang tahun 2022 tidak ketinggalan Black Panther: Wakanda Forever salah satu projek MCU akan datang terbesar dalam proses pengeluaran

Black Panther 2 merupakan usaha besar untuk Marvel dan Disney, tetapi penciptanya menghadapi cabaran yang tidak dijangka berikutan kematian Chadwick Boseman pada 2020. Boseman memainkan watak King T’Challa aka Black Panther dalam filem pertama dengan nama yang sama juga seperti projek MCU lain, termasuk Captain America: Civil War. Walaupun peranan MCU telah disusun semula pada masa lalu, seperti Mark Ruffalo menggantikan Edward Norton sebagai The Hulk, nampaknya mempunyai orang lain memainkan T’Challa tidak pernah menjadi pilihan.

Naib presiden Marvel, Nate Morre mendedahkan di Ringer-Verse bahawa perbualan tentang apa yang perlu dilakukan seterusnya dengan Black Panther selepas kematian Boseman di jalan buntu. “Terdapat perbualan sebenar yang kami ada dengan [Ryan] Coogler tentang apa yang kami lakukan, dan ia adalah perbualan yang singkat,” jelas Moore. “Bukan berminggu-minggu, ia hanya beberapa minit membincangkan bagaimana kami menggerakkan francais ini ke hadapan tanpa watak ini kerana saya rasa kita semua merasakan banyak T’Challa di skrin terikat dengan Chadwick Boseman.”

Komen ini berpunca daripada Moore mengesahkan sesuatu yang telah dibayangkan oleh Marvel pada masa lalu. Bahawa Black Panther T’Challa tidak akan ditayangkan semula dalam MCU. Film MCU terakhir Boseman muncul sebagai T’Challa ialah Avengers: Endgame. 

Informasi lain ada kemungkinan waktu tayangkan itu perlu dipindahkan semula. Penggambaran sedang ditangguhkan kerana Letitia Wright mengalami kecederaan di set. Wakanda Forever adalah salah satu daripada banyak film MCU yang telah ditolak tarikh tayangannya baru-baru ini, walau bagaimana pun ia tetap akan dilancarkan pada 2022 tahun hadapan.

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 1

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI