Kisah Polis Tangkap Polis Dalam Sheriff

0
(0)

SHERIFF: NARKO INTEGRITI berkisah tentang Nazri, seorang anggota polis merasakan masalah sindiket dadah syabu Tony Ifrit semakin berleluasa.

 

Nazri mengambil keputusan untuk menyelesaikan masalah itu sendiri. Sementara itu Sheriff juga seorang anggota polis dihantar untuk menyelesaikan kes ‘Meth Killer’.

Sheriff dan Nazri ditugaskan untuk berada di bawah satu jabatan. Ada kemungkinan Meth Killer itu berada didalam jabatan mereka sendiri

 

Terdapat segelintir dialog filem ini yang dilontarkan penuh sinis dan mendalam maknanya berbunyi, “ni Malaysia Nas, Perdana Menteri pun boleh masuk penjara.”, “ada pengkhianat dalam jabatan kita ‘ni” dan “kau hari-hari pakai uniform, ada logo ‘kat dada kau, ada Allah, ada Muhammad. Kau tak malu ke?”

Filem arahan Syafiq Yusof, terbitan Astro Shaw & Skop Productions ini bertemakan aksi dan kepolisan yang sering menjadi ‘trademark’ Skop Productions Sdn. Bhd. bakal memecah panggung-panggung di seluruh negara mulai 18 April ini.

Filem ini dengan garapan skripnya oleh Yusof dan Nazifdin Nasrudin, menampilkan Zul Ariffin sebagai pendukung watak utama, Sheriff/Sheriffudin Hussein, Syafiq Kyle (Nazri), Datuk Aaron Aziz (Tony Ifrit), Elizabeth Tan (ASP Jennifer Wong), Azira Shafinaz (ASP Shazlin).

 

Lain-lain pelakon termasuk Hasnul Rahmat, Esma Daniel, Hazama Azmi, Natasya Mahyan, Kamal Affendy, Meynillen Thamil Selvan, Zen Ng, Amir Nafis, Shaharuddin Thamby, Kodi Rasheed dan Azri Iskandar.

 

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 0 / 5. KIRAAN BINTANG 0

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI