7 TELENOVELA LATIN YANG POPULAR PADA LEWAT 90-AN DAN AWAL 2000

5
(1)

ROSALINDA

Episode: 80 episodes

Date release: March 1999

Mengisahkan Rosalinda yang mempunyai parut dimuka. Dia berkerja sebagai penjual bunga di tepi jalan. Tanpa mengetahui identitinya yang sebenar bahawa dia adalah cucu kepada seorang lelaki kaya. Dia telah berjumpa dengan Fernando Jose dan bercinta dengannya.

MARIA MERCEDES

Episode: 83 episodes

Release Date: January 1993

Maria Mercedes adalah seorang wanita yang terpaksa menyara adik-adiknya dengan menjual tiket loteri di bandar. Dia telah berjumpa dengan Jorge Luis Del Olmo Morantes.

EL AMOR NO ESCOMO LO PINTAN

Episode: 175 episodes

Release Date: August 2000

Mengisahkan kehidupan Alicia dan rakan-rakanya. Terdapat pelbagai kejadian yang melucukan dalam kehidupan mereka. Walaupun Alicia tidak secantik rakan-rakanya dia tetap bahagia. Alicia telah berkenalan dengan Cèsar.

MIS TRES HERMANES

Episode: 150 episodes

Release Date: April 2000

Mengisahkan seorang abang sulung  Augusto yang terpaksa menjaga 3 adik perempuannya iaitu Silvia, Lisa, dan Beatriz selepas bapanya mengabaikan mereka setelah kematian ibunya.

LA INTRUSA

Episode: 135 episodes

Date Release: April 2000

Kehidupan Virginia yang menjadi pengasuh anak bongsu Rodrigo Junqura berubah setelah berkahwin dengan Rodrigo. Selepas kematian Rodrigo kehidupan Virginia sengsara setelah menerima hinaan anak sulung Rodrigo iaitu Carlos Alberto.

YO SOY BETTY LA FEA

Episode: 335 episodes

Release Date: Oktober 1999

Watak Betty Pizan yangbhodoh bekerja sebagai seorang pembantu CEO Armando Mendoza. Betty jatuh hati kepada Armando walaupun Armando adalah seorang kaki perempuan.

RUBI

Episode: 115 episodes

Release Date: May 2004

Mengisahkan Rubi seorang wanita yang cantik tetapi miskin. Dia sanggup melakukan apa sahaja demi duit. Rubi mempunyai impian untuk menjadi kaya. Kerana impiannya itu dia menjadi tamak dan melukai hati ramai lelaki yang ikhlas menyintainya.

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 1

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI