10 Filem Horror Yang Bakal Ditayangkan Sepanjang Tahun 2023

5
(2)

M3GAN (Januari)

M3gan adalah sebuah horror sains fiksyen yang telah ditayangkan pada 6 Januari di Amerika Syarikat. Mengisahkan M3gan adalah sebuah robot Artificial Intelligence (AI) yang telah diprogram kan untuk menjaga dan melindungi kanak-kanak. Akan tetapi apa yang mereka tidak tahu, ada akibat buruk yang bakal terjadi.

 

Winnie the Pooh: Blood and Honey (Febuari)

Mengisahkan Pooh dan Piglet yang melepaskan amarahnya setelah Christopher Robin meninggalkan mereka demi melanjutkan pelajarannya di kolej. Pooh dan Piglet melepaskan amarah mereka dengan sangat kejam.

 

Knock At The Cabin (Febuari)

Knock At the Cabin mengisahkan 3 sekeluarga tlah dijadikan tebusan oleh 4 orang yang tidak dikenali . salah seorang dari keluarga itu perlu mengorbankn diri mereka bagi mengelakkan terjadinya hari kiamat.

 

Scream VI (Mac)

Selepas kejayaan filem-filem Scream yang lain sebelum ini, sekali lagi Scream bakal mengeluarka sekual terbarunya iaitu Scream VI. Scream VI bakal bertemu dengan penontonnya pada mac ini.

 

Evil Dead Rise (April)

Mengisahkan seorang wanita yang perlu berjuang bermati-matian untuk menyelamatkan nyawanya setelah sebuah buku kuno mengeluarkan syaitan yang mahukan koraban. Syaitan yang dahagakan darah itu telah mengamuk di bangunan di tengah-tenggah kota Los Angeles

 

Insidious: Fear The Dark (Julai)

Setelah 10 tahun berakhirnya kejadian didalam Insidious 2, Josh Lambert telah menghantar aaknya kesebuah kolej. Apa yang dia tidak tahu, kehidupan anaknya bakal menjadi mimpi ngeri kerana ada yang kembali menghantui mereka.

 

Haunted Mansion (Ogos)

Filem ini bukanlah sekuel dari filem The Haunted Mansion yang telah ditayangkan pada 2003 dahulu. Ianya mengisakan kisah penyelamatan seorang wanita oleh seorang penyiasat paranormal keluar dari sebuah rumah agam berhantu.

 

The Nun 2 (September)

The Nun merupakan sebuah film sekuel dari filem pertama iaitu The Nun. Dikatakan filem ini mengisahkan sister Irene bakal bertemu dengan syaitan yang bernama Valak untuk sekali lagi.

 

The Exorcist (Oktober)

Mengisahkan seorang kanak-kanak yang teah dirasuk ole satu entiti yang telah merosakkan jiwa kanak-kanakk tersebut. Ibu kannak-kanak itu telah meminta bantuan 2 paderi untuk menyelamatkan anaknya.

 

Saw X (Oktober)

Saw adalah sebuah filem horror yang sangat popular. Siri filem ini telah sampai siri kesepuluhnya. Plot untuk siri kesepuluh Saw ini masih lagi menjadi tanda tanya. Saw X bakal ditayangkan pada Oktober tahun ini.

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 2

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI