10 FILEM THRILLER YANG WAJIB ANDA TONTON

5
(2)

10 FILEM THRILLER YANG PATUT ANDA TONTON

1. PLATFORM

Pada masa hadapan, banduan diletakkan didalam sel yang menegak keatas. Sel yang paling atas adalah sel yang paling mewah kerana makanan yang masih tidak berusik. Manakala sel yang paling daif kerena mereka akan kelaparan kerana tiada sedikit pon makanan yang ditinggalkan. Di filem ini kita akan dipertontonkan tentang sistem hierarki. Banduan perlu membunuh rakan sel mereka untuk naik ketingkat yang lebih tinggi.

2. INNOCENT

Disebabkan perselisihan faham, seorang lelaki telah membunuh rakannya sendiri di hadapan bar. Kehidupannya bertukar menjadi huru hara selepas kejadian tersebut.

3. HUSH

Seorang wanita bisu berkerja penulis yang pergi ke sebuah rumah di pedalaman hutan. Dia terpaksa berjuang seorang diri setelah rumah tersebut telah di pecah masuk.

4. THE INVISIBLE GUEST

Seorang usahawan muda terjaga dan mendapati kekasihnya telah mati disebelahnya. Penyiasat mengesyaki bahawa dia telah membunuh kekasihnya. Pemuda itu telah mengupah seorang peguam untuk menyelamatkannya. Disebabkan itu terbuka semua rahsia gelapnya bersama teman wanitanya di masa lalu.

5 THE PERFECTION

Mengisahkan Seorang pemain cello yang cemburu dengan rakannya yang namanya meningkat naik. Dia melakukan apa sahaja. Tetapi rupan – rupanya semua itu bukan kerana cemburunya. Dia mempunyai motif lain.

6. THE OCCUPANT

Plot berkisarkan tentang Javier seorang bekas eksekutif yang terpaksa menjual apartmenynya kerana telah diberhentikan kerja. Kerana terlalu menginginkan rumahnya kembali dia telah berkawan dengan pemilik baharu apartmentnya itu.

7. BIRD BOX

Satu entiti telah mendarat dibumi dan menyerang manusia. Untuk menyelamatkan diri mereka yang terselamat perlulah menutup mata mereka bagi tidak melihat entiti tersebut jika tidak entiti tersebut akan membunuh mereka.

8. CALIBRE

Dua sahabat pergi memburu di satu kawasan hutan. Sehinggalah salah satu dari mereka telah tertembak sesuatu. Untuk menutup kesalahan mereka, mereka berdua telah menanamnya. Sejak itu mereka dihantui sesuatu kejadian yang mengancam nyawa mereka

9. FRACTURED

Semasa anaknya telah tercedera seorang lelaki dan isterinya menghantar anaknya kehospital. Semasa anaknya sedang dirawat dan isteri yang menemani anaknya telah hilang di hospital itu. Lelaki ini percaya bahawa hospital tersebut menyembunyikan sesuatu.

10. NOBODY SLEEP IN WOOD TONIGHT

Sekumpulan remaja yang pergi beriadah di kawasan hutan yang tidak mempunyai apa-apa talian telah diganggu oleh sesuatu.

Semua filem diatas adalah filem thriller, anda boleh saksikan kesemua filem- filem ini di platform NETFLIX

Selamat menonton ???

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 2

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI