Pilihan Filem Seram dengan Tema Isu Buli, Mengerikan!

0
(0)

Buli selalunya adalah isu utama dalam filem bergenre drama, namun, banyak juga filem seram yang mengangkat isu buli sebagai tema utama. Terdapat banyak filem seram tentang isu buli yang ditayangkan pada setiap tahun. 

Buat anda yang meminati filem seram dengan tema buli, berikut ini 10 pilihan filem yang boleh anda tonton. 

 

  1. Suicide Club (2001) merupakan filem seram dari Jepun yang mengisahkan tentang buli dengan kaitan kisah bunuh diri  1. Mengisahkan tentang masa buli yang membalas dendam terhadap pembulinya dalam The Only Way (2004)  1. Terkenal dengan isu buli, Jepun kembali melancarkan filem seram tentang buli dengan tema permainan yang membawa maut bertajuk Death Bell (2008)  1. Ingin melihat mangsa buli yang mati hidup kembali dan membunuh para pembulinya? Cuba tonton Tormented (2009)  1. Menghidangkan plot twist yang mengejutkan, Confession (2010) menampilkan kisah seorang guru yang membalas dendam kematian anaknya


  1. Merasa dibuli dan dianiaya di sekolahnya, seorang gadis muda melepaskan perasaan dengan bercinta secara online dengan lelaki yang lebih berumur dalam Trust (2010)


  1. Jika anda adalah peminat filem seram dengan babak penuh darah serta isu buli yang menyakitkan, anda perlu tonton Carrie (2013)  1. Dibintangi oleh Amanda Manopo, Sajen (2018) mengusung konsep seram supernatural dengan isu buli yang berlaku di sebuah sekolah di Indonesia  1. Buli di alam maya juga boleh terjadi! Anda perlu tonton Aib #Cyberbully (2018)  1. Sunyi (2019) menghidangkan kisah buli yang dilakukan oleh senior-senior kepada junior mereka

Buli memang menjadi isu hangat dan masalah sosial di mana-mana sahaja, terutamanya di sekolah, isu buli yang diketengahkan dalam filem-filem sebenarnya berjaya memberikan kesedaran tentang bahana membuli dan kesan negatif yang perlu dihadapi oleh setiap mangsa. 

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 0 / 5. KIRAAN BINTANG 0

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI