Komedi Anak Gadis Menjadi Nugget Ayam!

0
(0)

Siri Netflix yang baru ini adalah tentang percubaan terdesak seorang bapa untuk mengubah anak perempuannya yang sudah jadi nugget ayam kembali menjadi manusia!

 

Kisahnya bermula seperti rom-com yang lain. Terdapat seorang gadis yang cantik, bapanya yang setia dan lelaki awkward yang menyukainya.

Tetapi kemudian cerita komedi Korea ini berubah. Gadis itu secara tidak sengaja melangkah ke dalam mesin ajaib, yang mengubahnya menjadi nugget ayam.

 

Kedua-dua lelaki dan bapa wanita itu kalut dan kemudiannya berusaha bersama-sama untuk menyelamatkan rakan kecil mereka daripada nasib yang lebih buruk daripada nugget goreng.

 

 

Selain tentang nugget dan cinta, siri ini adalah tentang persahabatan. Sebagai seorang bapa Choi Seon-man (Ryu Seung-ryong) dan pelatih yang menyukai anak perempuannya, Baek-joong (Ahn Jae-hong) bekerjasama untuk memperbaiki kerosakan dilakukan kepada Choi Min-ah, a.k.a wanita nugget, mereka mula menjadi agak rapat dan suka antara satu sama lain.

 

Siri ini juga tentang pengampunan dan penebusan: Choi Seon-man, bapa si nugget ayam, adalah presiden All Machines, syarikat yang membina mesin yang mengubah anaknya daripada manusia kepada nugget.

 

 

Boleh difahami mengapa dia berasa lebih daripada sedikit konflik tentang nasib yang telah ditimpakan kepada anaknya sendiri. Dan apabila plot siri Chicken Nugget berkembang, Baek-joong juga mula berasa lebih yakin dengan dirinya sendiri.

 

Drama Korea terbaru ini boleh ditonton di Netflix.

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 0 / 5. KIRAAN BINTANG 0

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI