KHUDA HAAFIZ(2020) – ISTERINYA MENJADI MANGSA PELACURAN

5
(4)

KHUDA HAAFIZ sama seperti filem-filem aksi Bollywood yang lain. Tiada apa yang baru, tapi yang menghidupkan filem ini adalah watak utamanya yang realistik. Seorang suami yang tiada daya upaya mengembara ke negara asing untuk menyelamatkan isterinya yang menjadi mangsa sindiket pemerdagangan manusia.

Watak utama yang tidak digambarkan mempunyai kuasa luar biasa atau kemampuan seni mempertahankan diri yang keterlaluan membuatkan filem ini lebih nampak menonjol seperti realiti.

Lagu-lagu asyik dan tarian warna-warni adalah lumrah buat filem Bollywood sejak dulu lagi, namun untuk filem KHUDA HAAFIZ anda tidak akan disajikan dengan elemen ini yang berlebihan.

Awas spoiler :

Sebuah filem aksi thriller Hindi antara persembahan terbaik dari vidyut jammwal.

Salah satu filem Hindi segar dan menarik, dibikin berdasarkan sebuah kisah benar.

KHUDA HAAFIZ menceritakan tentang sepasang suami isteri yang sedang bergelut dengan masalah ekonomi. Maka mereka merancang untuk ke luar negara mencari pekerjaan.

Malang tidak berbau apabila si isteri diculik di negara asing. Sang suami yang tidak berdaya berusaha untuk mencari si isteri di sana.

Vidyut dalam filem ni bukan super agent atau martial art master yang boleh lawan orang jahat sorang-sorang, jadi Kita pun dapat rasa payahnya dia dalam cubaan menyelamatkan si isteri.

Sebuah filem yang buat kita terikat di kerusi, tak senang duduk memikirkan nasib suami isteri ini.

Satu naskah yang memang cukup rencah, penuh emosi dan harapan.

Pengkhianatan yang mengejutkan
kematian yang memilukan
Persahabatan yang mengharukan

 

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 4

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI