HORROR SUPERNATURAL BELZEBUTH 2017

4.7
(3)

BELZEBUTH adalah nama lain syaitan yang paling menjijikkan yang suka melakukan kekacauan di sebuah bandar diantara sempadan Mexico dan Amerika. Syaitan ini suka memburu kanak-kanak dan tiada seorang pun dari mereka ini yang akan selamat ketika BELZEBUTH datang memanggil!

Gila! Satu demi satu pembunuhan dan kerasukan berlaku untuk setiap 10-15 minit dalam filem ini, di lokasi yang berbeza, orang-orang yang berbeza, cara kematian yang berbeza! TETAPI..mempunyai matlamat yang sama!!

Satu kejadian paling sadis dan ngeri telah menggemparkan Mexico 5 tahun dahulu. Seorang jururawat di wad bersalin telah membunuh semua bayi yang baru lahir dengan kejam, bayi-bayi itu ditusuk dan ditikam dengan pisau! Kemudian, jururawat tersebut membunuh dirinya sendiri dengan mengelar lehernya.

Sis jadi seriau mengetap gigi ketika babak ini walaupun aksi sebenar bayi-bayi yang ditikam tidak ditunjukkan sepenuhnya, hanya dengan percikan darah sana sini itu pun dah cukup mengerikan! Siapa sangka jururawat itu juga telah dirasuk oleh satu kuasa yang jahat!

Di babak lain, bapa kepada salah seorang bayi yang dibunuh dengan brutal itu adalah Detektif Emmanuel Ritter (Joaquin Cosio), dia telah ditugaskan untuk menyiasat beberapa kes yang melibatkan kanak-kanak yang dibunuh beramai-ramai di mana kes ini juga bersangkut paut dengan kes pembunuhan bayi termasuk bayinya yang berlaku di hospital 5 tahun lepas.

Untuk merungkai misteri dan mendedahkan dalang disebalik kekejaman ini, Ritter telah meminta bantuan seorang paderi; Vasilio Canetti (Tobin Bell), penyiasat forensik paranormal; Ivan Franco (Tate Ellington).

Mampukah Ritter berhadapan dengan trauma dan emosinya yang masih tidak stabil akibat dari kematian sadis bayinya?

Melalui penyiasatan paranormal bersama ahli lain, dapatkah mereka mengalahkan kuasa jahat yang telah menyebabkan kucar kacir di bandar mereka?

Review Ringkas

Bermula dari awal hingga akhir, filem ini menyajikan plot yang cukup menarik! Tidak perlu ada “twist” sebagainya dan kesan CGI yang mantap pun sudah cukup membuatkan kita menahan diri dari bangun di depan screen TV atau dari pandangan handphone, ditambah jika anda pasang “earphone” sambil tonton di depan skrin handphone. Atmosphere filem ini tatkala masuk babak klimaks pun cukup mencengkam emosi!

Yang minat genre seram yang berkonsepkan “EXORCISM” dengan plot yang unik dan berbeza dari kebanyakan filem-filem lain yang mempunyai genre sama, boleh cuba tonton filem ini. Ia pasti memberi kelainan dan pengalaman yang berbeza.

Untuk filem ini, sis beri 7.5/10⭐⭐⭐

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 4.7 / 5. KIRAAN BINTANG 3

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI