GONE MOM : THE DISAPPEARANCE OF JENNIFER DULOS (2021)

5
(2)

Genre : Crime, True Story

Starring : Annabeth Gish, Warren Christie

Plot GONE MOM – DISAPPEARANCE OF JENNIFER DULOS ni mengisahkan tentang kehilangan Ibu kepada 5 orang anak, Jennifer Dulos (Annabeth Gish) secara misteri pada 24 May 2019.

 
Jennifer ni wanita berkerjaya, kaya & serba serbi cukup..Kekurangan Jennifer ni dia tidak mempunyai suami..Dia nak sgt ada seorang suami & ada anak-anak sebab masa tu Jennifer dah 40 tahun.

 

Pada suatu hari Jennifer berkenalan dengan Fotis Dulos (Warren Christie), mamat kelahiran Greece & yang juga 1 University dengan Jennifer.. Mereka berkenalan dan seterusnya pada tahun 2004 mereka kawin..Diawal perkahwinan Fotis tidak mempunya apa-apa.. Jennifer dan keluarganya yang banyak menyokong Fotis termasuk melabur dalam bisnes Fotis ni tetapi Fotis jenis tak kenang diuntung..Selalu curang dengan Jennifer.

 


Jennifer dan Fotis dikurniakan 5 orang anak..Selama ada anak, Fotis tetap dengan perangai curang dia siap ada affair dengan salah sorang team dia merangkap Crime Partner, Michelle Troconis..Jennifer dah tak tahan dengan sikap Fotis, so Jennifer failkan perceraian & tuntut hak penjagaan anak.

Pada 24 May 2019, kali terakhir Jennifer dilihat pada pukul 8:00 AM lepas antar anak² ke sekolah & pada 8:05 AM pula Jennifer dilihat dalam CCTV jiran balik kerumah..Lepas tu hilang begitu saja..Pada 11:30 AM, pengasuh anak² Jennifer datang rumah & dapati kete Jennifer salu guna masih ada dalam garage tapi 1 lagi kete hilang…Lebih pelik handbag Jennifer tertinggal depan pintu, pengasuh cuba contact pun mmg tak dijawab dah.

 


Kehilangan Jennifer membawa kepada penangkapan suami dia Fotis..Bila polis search rumah Jennifer terdapat banyak kesan-kesan darah dekat lantai, kete, sinki & terdapat juga mix blood antara Jennifer dan Fotis. Dalam movie ni juga ada ditunjukkan Real footage yang mana Fotis & kekasihnya Michelle buang segala evidences.

 

Fotis bersama kekasihnya Michelle Troconis

FOTIS didapati bersalah tapi dibenar ikat jamin dengan 6 juta bond..Pada 28 Januari 2020, FOTIS gagal hadir ke mahkamah utk perbicaraan kes dan ditemui cuba membunuh diri dengan cara sedut gas carbon monoxide ekzos yang dilepaskan dalam kete.Pada 30 Januari 2021, Fotis diistiharkan mati.Tubuh Jennifer sehingga hari ini masih belum dijumpai dah 2 tahun lebih berlalu..hanya Fotis saja yang tau mana hilangnya Jennifer tetapi Fotis juga sudah mati. Jennifer hilang begitu saja.

BACA ARTIKEL FILEM BERDASARKAN KISAH BENAR PEMBUNUHAN HOLLYWOOD

Trailer :

 

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 2

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI

Ratu Aura Dewi

Ratu Aura Dewi

I'm A Movie Lover, Starbucks Lover & All Lover!