Bad Guys (2014)

0
(0)
Drama Bad Guys adalah drama bersiri yang mempunyai episod yang pendek tetapi kemas dan memberi impak yang besar kepada penonton.
Drama ini disusun dengan teliti gerakannya dan digambarkan dengan teratur tanpa perlu di pusing-pusingkan jalan ceritanya. Bad Guys cukup mudah dapat dihadam oleh penonton. Tambahan para pelakon yang dipilih sangat tepat membawa peranan masing-masing untuk menyempurnakan satu premis yang menarik diikuti.
Empat watak utama mempersembahkan lakonan mereka sesuai dengan karakter. Setiap ahli Pasukan Mad Dogs kelihatan “bad ass” dengan cara mereka sendiri. Backstory setiap karakter, ditunjuk dengan cara yang memudahkan untuk penonton fahami. Babak pergaduhan terasa organik dengan pengolahan cerita dan karakternya, dan dilaksanakan dengan baik dan cukup seronok untuk disaksikan.
Walaupun drama ini penuh dengan aksi dan agak padat alunan penceritaannya, tetapi ada sesetengah babak diselitkan dengan unsur dramatik yang sesetengahnya agak bersesuaian dan ada juga yang tak perlu pun nak dramatik sangat. Apapun drama ini sangat berbaloi untuk ditonton.
Pada permulaan episod diceritakan mengenai kematian anak kepada seorang detektif yang diberi gelaran Mad Dog, anaknya dibunuh ketika dia sedang bertugas menangkap suspek pembunuh bersiri tersebut. Masyarakat semakin tidak percaya terhadap polis dan jenayah semakin meningkat setiap hari.
Perkara tersebut membuatkan Detektif Mad Dog menubuhkan Pasukan Penyiasatan Khas secara rahsia, yang tugasnya membantu memecahkan kes-kes jenayah yang tidak mampu diselesaikan oleh polis. Terutama kes pembunuhan bersiri yang menyebabkan detektif itu kehilangan anaknya.
Uniknya, Pasukan Penyiasatan Khas Rahsia ini bukan seperti pasukan lain pada umumnya. Pasukan Khas ini diketuai Detektif Mad Dog yang agak panas baran, dan 3 orang penjenayah berbahaya yang terdiri dari pembunuh upahan, gangster dan pembunuh psikopat

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 0 / 5. KIRAAN BINTANG 0

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI