76 Drama Korea Terbaru Bakal Ditayangkan Sepanjang 2023

5
(3)

Berikut merupakan senarai drama-drama Korea yang bakal ditayangkan sepanjang 2023 ini:

1. 7 Escape
2. A Good Day To Be A Dog
3. Agency
4. All Of Us Are Dead 2
5. All That We Love
6. A Time Called You
7. Arthdal Chronicles 2
8. Big Bet 2
9. Borah! Deborah
10. Boss Dol Mart
11. Brain Works
12. Call It Love
13. Can We Be Strangers
14. Celebrity
15. Chronicles of Crime
16. Crash Course In Romance
17. Dominant Species
18. Dr Cha Jung Soo
19. Dr Romantic 3
20. Family Gravesite
21. Gyeongseong Creature
22. Hellbound 2
23. Hip
24. Holy Idol
25. I’ve Been Waiting For You For A Long Time
26. Is It A Coincidence?
27. King Of Saju
28. Kokdu: Season of Deity (Jan)
29. Lady
30. Lee Doo Na!
31. Maestra
32. Mask Girl
33. Met You By Chance
34. Morning Comes to Psychiatric Wards Too
35. Murder To Nangam
36. National Death, Penalty Vote
37. Oasis
38. Oh! Young Sim
39. Our Bloong Youth
40. Parastye: The Grey
41. Park Ha-Kyung Travels
42. Payback
43. Poong, The Joseon Psychiatrist 2
44. Pure Boxer
45. Queen Of Tears
46. Queen Maker
47. Race
48. Run Into You
49. Romantic Guest House
50. Sacred Divorce
51. Say You Love Me
52. See You In My 19th Life
53. Shadow Detective 2
54. Shark: The Storm
55. Squid Game 2
56. Stealar: Seven Joseon Coins
57. Strong Girl Nam Soon
58. Sweet and Spicy Chicken
59. Sweet Home S2
60. Tale Of The Nine Tailed 1938
61. Taxi Driver 2
62. The Day Of The Kidnapping
63. The First Responder 2
64. The Real One Has Appeared
65. The Glory 2
66. The Devil
67. The Deal
68. The Real One Has Appeared
69. The Interest Of Love
70. The Girl Downstairs
71. Uncle Sam Sik
72. Useless Lies
73. Villains
74. Vigilante
75. When The Stars Gossip
76. Island 2

Dari 76 senarai diatas, min akan kemaskini dari masa ke semasa tarikh tayangan serta sinopsisnya dan untuk drama-drama bulan Januari boleh rujuk di bawah:


Brain Works pada 2 Januari

“BRAIN WORKS” merupakan drakor bergenre penyiasatan jenayah, misteri psikologi dan dipadu baik dengan elemen-elemen komedi. Dibintangi oleh Jung Yong-hwa sebagai Shin Ha-ru sebagai seorang doktor pakar saraf dan Cha Tae-hyun sebagai Geum Myung-se seorang detektif dan mereka berdua ini sentiasa bertentangan pendapat memandangkan dari latarbelakang yang berbeza. Namun, melalui satu kejadian yang tidak dirancang mereka berdua akhirnya terpaksa bekerjasama untuk menyiasat dan menyelesaikan kes jenayah yang melibatkan penyakit otak yang jarang berlaku. Untuk menjayakan siasatan yang penuh misteri ini nanti, mereka berdua juga akan dibantu oleh seorang pakar Hipnotik Seol So-jung yang dilakonkan oleh Kwak Sung-young. Tidak ketingggalan juga Ye Ji-won sebagai Kim Mo-ran yang pastinya menjadi penambah rencah yang bakal menghidupkan suasana ceria dan lawak kepada drama BRAIN WORKS ini nanti.

Run Into You pada 4 Januari

Kim Dong-wook dan Jin Ki-joo akan bergandingan dalam drama fantasi “Run into You” yang disiarkan di KBS. Kim sebagai Yoon Hae-joon, yang menjadi wartawan di stesen penyiaran. Jin, pelakon dari From Now on, Showtime akan muncul sebagai Baek Yoon-young, seorang penulis yang bercita-cita tinggi bekerja di sebuah syarikat penerbitan dan masih mengejar impiannya. Kedua-dua Hae-joon dan Yoon-young mendapati diri mereka secara ghaib telah dibawa kembali (Time Travel) ke tahun 1987. Di sana, Hae-joon cuba menyiasat seorang pembunuh bersiri, manakala Yoon-young cuba memisahkan ibu bapanya.

Payback pada 6 Januari

Lee Sun-kyun sebagai Eun Yong, seorang peniaga yang menjalankan dana ekuiti persendirian global yang mendapati dirinya menentang kartel yang berkuasa yang menjalankan operasi haram menggelapkan wang . Turut berhadapan dengan kartel itu ialah peguam tentera Park Joon-kyung, lakonan Moon Chae-won dari Flower of Evil, dan pendakwa Jang Tae-chun dan Hwang Ki-seok, lakonan Kang You-seok (Start-Up) dan Park Hoon (Big Mouth).

Agency pada 7 Januari

Lee Bo-young berperanan sebagai Go A-in wanita kerjaya yang bercita-cita tinggi dalam siri bertajuk Agensi di JTBC. Dia bermula dari bawah sehingga berjaya menempa pangkat di agensi pengiklanan yang terkenal walaupun bukan dari kelulusan universiti. Keinginannya untuk berjaya telah menyebabkan dia menjadi eksekutif wanita pertama di agensinya. Tetapi kini dia mempunyai reputasi sebagai seorang yang hanya mementingkan wang dan status. Agensi menggambarkan perjuangan hariannya sebagai seorang wanita yang berimpian besar dalam masyarakat yang lebih suka dia menyimpan cita-citanya untuk dirinya sendiri.

Poong, the Joseon Psychiatrist 2 pada 11 Januari

Selepas musim pertama mereka berjaya menyembuhkan penyakit warga di luar bandar dan menyelesaikan misteri diraja, kumpulan pengamal perubatan dari Klinik Gyesu kembali dalam musim kedua Poong, Pakar Psikiatri Joseon. Kim Min-jae, Kim Hyang-gi dan Kim Sang-kyung akan kembali sebagai bekas ahli akupunktur diraja Yoo Se-poong, pelajar perubatan muda Seo Eun-woo dan doktor beruban Gye Ji-han. Musim kedua akan menampilkan lebih banyak aksi dan drama di dalam istana, manakala persahabatan Se-poong dan Eun-woo dijangka akan lebih romantis.

Crash Course In Romance pada 14 Januari

Jeon melakonkan watak Nam Haeng-sun, yang dahulunya seorang atlet terkemuka negara, yang kini menjalankan kedai kecil menjual lauk pauk. Haeng-sun secara tiba-tiba beralih bidang ke pendidikan swasta, di mana dia bertemu dengan tenaga pengajar Choi Chi-yeol (Jung), yang telah memperoleh kekayaan dan kemasyhuran kerana persembahan cemerlangnya dan kebijaksanaanya. Haeng-sun dan Chi-yeol bagaikan minyak dan air, tetapi ada sesuatu yang membangkitkan hubungan istimewa di antara mereka.

Can We Be Strangers? pada 18 Januari

Kang So-ra melakonkan watak peguam cerai legenda Oh Ha-ra, yang kebetulan juga telah bercerai dengan bekas suaminya yang juga seorang peguam, Ku Eun-beom (Jang Seung-jo). Ha-ra dan Eun-beom bertemu semula sebagai rakan sekerja di firma guaman yang sama.

Kokdu: Season of Deity pada 27 Januari

Kim Jung-hyun (Mr. Queen) dan Im Soo-hyang (Woori the Virgin) akan digandingkan dalam Kokdu: Season of Deity bergenre fantasi romantik di MBC. Kim membawa watak sebagai Kokdu, seorang lelaki yang pernah berbuat dosa besar dengan melawan kuasa tuhannya telah dilahirkan semula dan dihukum sebagai “Grim Reaper” atas dosanya. Sejak itu dia telah bekerja keras untuk membimbing orang mati ke alam akhirat dan setiap 99 tahun dia kembali ke bumi, di mana dia merasuk seorang manusia yang kelihatan seperti dia. Pada masa ini dia kembali sebagai Do Jin-woo, yang terjerat dengan doktor yang cerewet Han Gye-jeol (Im). Tiada siapa yang pernah memihak kepada Gye-jeol sebelum ini, sehinggalah Jin-woo, yang merasakan hubungan istimewa dengannya.

 

 

 

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 3

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI