7 Filem Terbaik Arahan James Wan

0
(0)

1. Saw (2004)

 

sebuah filem yang mengisahkan 2 lelaki bangun disebuah bilik ang sangat asing. Apa yang palng mengejutkan mereka berdua adalah terdat satu mayat didalam bilik yang sama. Bagi menyelamatkan nyawa mereka sendiri, mereka perlu mengikut apa sahaja arahan kejam dan sadis dari Jigsaw Killer.

2. Insidious (2010)

 

Pasangan Josh dan Renai bersama anak-anak mereka baru sahaja berpindah masuk kesebuah rumah baharu. pada awalnya semuanya baik-baik sahaja sehinggalah salah seorang anak mereka masuk ke loteng dan koma dalam keadaan yang sangat misteri. Semakin lama, terdapat pelbagai gangguan yang bakal mengancam nyawa mereka sekeluarga.

3. Furious 7 (2015)

 

Filem terakhir bagi mendiang Paul Walker dimana James Wan menggunakan tekni CGI terhadap adik kepada mendiang untuk meneruskan pengambaran filem ini setelah kematian tragis Paul Walker akibat kemalangan.

4. The Conjuring (2013)

 

Sebuah filem yang digarab dari kisah sebenar dari pasangan penyiasat paranormal iaitu Ed dan Lorraine Warren yang cuba membantu sebuah keluarga yang sering diganggu dengan perkara-perkara mistikyang bakal meragut nyawa penghuni yang berada didalam rumah tersebut.

5. AquaMan (2018)

 

Mengisahkan kehidupan seorang lelaki separuh manusia dan separuh Atlantean yang perlu berjunag bermati-matian bagi menyelamatkan kesejahteraan dua dunia, iaitu dunia bawah laut dan darat.

6. Malignant (2021)

 

kehidupan seorang wanita bertukar menjadi huru-hara setelah ia sering kali melihat cara kematian seseorang secara kejam dan misteri. Akhirnya  dia memutuskan ingin membantu dan menyiasat apa yang telah terjadi sebenarnya sehingga nyawanya sendiriakal terancam.

7. Annabelle (2014)

 

Sebuah Filem yang mendapat sambutan hangat peminat filem horor. Filem yang mengisahkan tentang sebuah anak patung mana ada roh jahat yang terperangkap didalam patung tersebut sehingga mampu mengancam yawa tuan patung dan seisi keluarga mereka.

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 0 / 5. KIRAAN BINTANG 0

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI