10 Bintang Terkenal Hollywood ini Tidak Menggunakan Nama Asal Mereka di Pentas Glamor

0
(0)

Terdapat beberapa alasan para pelakon sering menggunakan ‘nama glamor’ berbanding nama asal mereka apabila mereka berkecimpung dalam dunia perfileman. Salah satu sebab utama adalah untuk mencipta identiti yang lebih menarik dan juga untuk mudah diingati. Nama pentas yang lebih glamor dan menyerlah membantu para pelakon untuk membangunkan citra baru supaya lebih dikenali ramai.

Mempunyai nama yang unik dan mudah dikenali dapat menjadi tarikan tersendiri. Menggantikan nama asal dengan nama pentas dapat merupakan langkah strategik bagi para pelakon untuk membangunkan kerjaya yang mantap dan berterusan dalam dunia perfileman yang sangat kompetitif. 

Berikut ini adalah 10 orang bintang Hollywood yang tidak menggunakan nama asal mereka di pentas populariti dunia. 

 

  1. Michael Keaton menggantikan nama asalnya iaitu Michael Douglas kerana sudah ada pelakon lain dengan nama yang sama  1. Bintang Stranger Things ini mengubah namanya dari Winona Horowitz menjadi Winona Ryder kerana lebih menarik dan mudah diingati  1. Natalie Portman merasakan nama asalnya iaitu Natalie Hershlagk kurang sesuai dengan citra seorang pelakon. Dia memilih untuk menggantikan namanya kepada nama pentas yang lebih glamor  1. Nama sebenar Nicolas Cage adalah Nicolas Kim Coppola. Dia menggantikan namanya kerana dia tidak mahu terikat dengan nama keluarganya yang terkenal dalam industri perfileman  1. Olivia Wilde tidak menggunakan nama sebenarnya iaitu Olivia Cockburn. Dia ingin mencipta identiti yang lebih mudah diingati ketika memulakan karier dalam bidang seni  1. Ramai yang tidak mengetahui bahawa nama sebenar Vin Diesel adalah Mark Sinclair. Nama pentasnya dirasakan lebih berjaya mencerminkan pesona dan keperibadiannya  1. Meg Ryan tidak menggunakan nama sebenarnya iaitu Margaret Mary Emily Anne Hyra. Sebab utama adalah kerana nama sebenarnya terlalu panjang dan kurang praktikal untuk digunakan semasa promosi filem  1. Kirk Douglas menggantikan nama sebenarnya iaitu Issur Danielovich kerana ingin menghilangkan kesan Rusia pada dirinya  1. Audrey Hepburn mahukan sebuah identiti yang lebih elegan. Pelakon ini memutuskan untuk meninggalkan nama Audrey Ruston  1. Siapa sangka nama sebenar Joaquin Phoenix adalah Joaquin Rafael Bottom. Semasa kecil, keluarganya mengubah nama keluarganya menjadi PhoenixMemang selalu kita menjumpai selebriti terkenal yang lebih selesa memilih untuk menggunakan nama pentas. Ramai juga pelakon Malaysia yang turut menggunakan nama pentas yang lebih glamor untuk mencipta dan membina kerjaya dalam

Industri hiburan tanah air.  

 

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 0 / 5. KIRAAN BINTANG 0

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI