The Collection (2012)

5
(4)

Title: The Collection

Genre: Horror, Thriller

Elena dan rakannya pergi ke sebuah kelab rahsiah yang terletak di bahagain belakang bangunan di sebuah bandar. Elena dan rakannya bergembira sehinggalah dia berjumpa dengan kekasihnya dengan perempuan lain di kelab itu. Setelah melepaskan amrahnyakepada kekasihnya Elena pegi ke tandas, di tandas dia tenampak sebuah kotak kayu yang bergerak. Dia membuka kotak tersebut didapati di dalam kotak itu terdapat seorang lelaki yang teruk tercedera. Lelaki itu dengan cepat menyelamatkan Elena dari terkena jerat yang telah di pasang di dalam tandas itu.

 

Sebaik sahaja kotak itu terbuka semua jerat yang telah di pasang di kelab malam itu telah aktif. Jerat – jerat itu telah membunuh semua pengungjung kelab malam tersebut. Rakan – rakan Elena juga telah terbunuh dengan jrat yang telah di pasang oleh lelaki bertopeng. Di dalam kekalutan tersebut Elena dapat melarikan diri, ketika dia lari Elena telah jatuh dan dia melihat lelaki yang ada di dalam kotak kayu tadi melarikn diri. Elena telah di tangkap oleh lelaki bertopeng yang kejam itu dan dimasukkan ke dalam kotak kayu.

Semasa lelaki tadi dirawat di hospital dia mengalami mimpi ketika dia telah di seksa oleh lelaki bertopeng yang telah menculiknya. Setelah dia tersedar, seorang lelaki yang berjumpa dengannya yang bernama Lucello dan memperkenalkan dirinya kepada Arkin Ya nama lelaki yang cedera tadi ialah Arkin. Lucello adalah orang yang bertanggungjawab menjaga keselamatan Elena sejak Elena kecil lagi. Arkin menyatakan lelaki bertopeng itu telah menangkap Elena, Lucello tidak akan boleh membunuhnya seorang diri. tetapi Lucello telah mengumpulkan pasukannya untuk mencari Elena. Arkin bersetuju untuk membantu Lucello mncari Elena tetapi dia tidak mahu masuk kedalam bangunan tersebut. dan Lucello bersetuju.

Di tempat yang berlainan, Elena telah tersedar yang dia berada didalam kotak kayu. Elena sangat panik dia melihat dari lubang yang ada di kotak itu, dia melihat seorang lelaki telah diikat dengan rantai besi. lelaki itu meminta tolong, dia diseksa. setelah diseksa lelaki bertopeng yang meculik Elena sebentar tadi telah memakaikan lelaki itu topeng dan membawanya pergi. ketika Elena sedang mngintai tiba- tiba lelaki bertopeng tadi melihatnya dari lubang yang sama

semasa didalam perjalanan, Arkin membantu Lucello mencari tempat persembunyian lelaki kejam itu. Arkin Sanggup melukakan tangannya untuk mengetahui tempat sembunyi lelaki itu. dan disebabkan itu mereka telah menjumpai tempat persembunyian lelaki itu. tempat itu ialah sebuah hotel lama yanng telah ditinggalkan dikawasan sunyi.

Elena yang masih lagi di dalam kotak kayu itu menggunakan pelbagai usaha untuk melepaskan diri dan dia akhirnya berjaya melepaskan diri dari kotak tersebut. Elena melihat ada sebuah kotak kayu lagi. dia membuka rupa – rupanya ada seorang lelaki yang tercedera dan hampir mati. pada masa yang sama di luar, Arkin sedang membuka pintu untuk Lucello dan pasukannya masuk. setelah pintu di buka Arkin berpesan kepada Lucello dan pasukannya berhati-hati ketika mereka memeriksa di dalam kerana di dalam bangunan itu terdapat banyak perangkap yang boleh membunuh mereka. Lucello meminta Arkin masuk bersama mereka. Arkin sangat marah kerana sebelum ini Lucello telah bersetuju jika dia tidak masuk kembali di dalam bangunan tersebut.

Semasa Arkin , Lucello dan pasukannya masuk kedalam bangunan hotel tersebut, mereka tidak mengetahui ada kemera litar tertutup sekitar mereka. lelaki kejam itu melihat mereka masuk kedalam bangunan itu mealui skrin. Elena yang berusaha keluar dari bilik tersebut juga telah menjumpai laluan angin yang terdapat didalam bilik itu.

Di pintu luar seorang ahli pasukan Lucello yang sedang menjaga pintu telah diserang oleh lelaki kejam itu. dia telah ditikam berkali-kali sehingga mati. keadaan didalam bangunan hotel itu pula Arkin , Lucello dan pasukannyatelah diserang oleh seorang lelaki yang mengerikan kelihatan seperti zombie . Tetapi lelaki tersebut sempat ditembak. setelah diperiksa lelaki tadi adalah manusia biasa dan telah diberikan dadah sehingga tidak dapat mengawal dirinya. setelah mereka melihat lebih jauh terdapat segunung cebisan mayat di dalam bilik itu, dan ketika itu juga mereka telah diserang dengan lebih banyak zombie.

Ditempat lain Elena menjumpai bilik yang juga mempunyai sebuah kotak kayu. Elena membuka kotak tersebut dan menjumpai seorang wanita yang bernama Abby. Elena mengajak Abby keluar dari bangunan itu sama- sama. Rupa-rupanya Abby bukanLah mangsa seperti Elena tetapi dia adalah kekasih lelaki kejam itu. dia telah membuat bising memanggil lelaki kejam itu sehingga Elena hampir di tangkap semula.

Semasa Arkin, Lucello dan rakan pasukannya lari dari serangan Zombie tersebut mereka telah masuk kedalam 1 bilik yang penuh dengan kotak kayu. ketika itu datang seorang lelaki pelik . lelaki tersebut sudah diberikan dadah sehingga membuatkannya tidak waras. Tiba-tiba bom yang berada di leher lelaki tersebut meletup dan kepala lelaki tersebut berkecai. disebabkan bom itu kuat, ianya telah mengaktifkan satu perangkap dibilik itu dan telah membunuh seoorang ahli pasukan Lucello.

Ketika mereka masih mencari keberadaan Elena, mereka menjumpai bilik yang penuh dengan bahagian manusia yang telah dicantumkan semula dengan keadaan pelik ia kelihatan seperti arca. Bahagian badan – badan itu telah dipamerkan dalam bekas kaca yang besar berisi air. mereka sangat terkejut dengan keadaan dibilik tersebut kerana kelihatan sangat kejam.

Apakah nasib yang bakal menimpa Arkin, Elena , Lucello dan ahli pasukannya yang lain? Dapatkah mereka menyelesaikan misi mereka untuk membawa Elena pulang kepangkuan bapanya? Siapakah lelaki bertopeng yang kejam itu? dapatkah mereka semua melepaskan diri dari tempat yang penuh dengan jerat itu?

saksikan “The Collector” 

Selamat menonton 

Trailer

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 4

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI