FREAKS (2018) SUPERNATURAL THRILLER

4
(2)

Filem ini mengfokuskan kepada satu keluarga dari tiga generasi yang ada superpower. Untuk permulaan 45 minit kita akan disajikan dengan kisah keluarga yang digelar FREAKS ini, konflik antara atuk, bapa dan anak; mak yang hilang dengan masyarakat dan jiran sekeliling; senang cerita perkembangan watak untuk 45 minit pertama kemudian baki 1 jam itulah akam mula pick up dan klimaks plot bermula dengan segala macam drama dan aksi-aksi menggunakan super power ketika berhadapan dengan musuh dan pihak berkuasa.

Satu keluarga ini dari tiga generasi yang mempunyai kemampuan Supernatural/Superpower, atuk boleh menghilangkan diri, bapanya Time Control (melambatkan pergerakan/masa), anaknya paling power antara semua which I can say kuasa dia adalah kombinasi antara Rogue dan Jean Grey from X-Men, Telepathy (kawal minda) dan maknya boleh terbang dan meletupkan musuhnya yang berada di dalam kawasan radarnya ketika membuat pendaratan.

Disebabkan orang-orang seperti mereka ini boleh mengancam keselamatan negara dan masyarakat sekeliling, mereka menjadi buruan pihak berkuasa dan ini memaksa mereka untuk bersembunyi dan menyamar seperti orang normal. Dalam filem ini, anaknya Chloe merupakan watak utama and she’s such an excellent and brilliant actress! Haraplah ada sekuel..sangat menarik dan unik konsep cerita dalam filem ini.

Persoalannya, dapatkah mereka anak beranak mengelak dari dikesan dan misi untuk mencari dan menyelamatkan mak Chloe, adakah akan berjaya?

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 4 / 5. KIRAAN BINTANG 2

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI