BINTANG BLACK PANTER MENINGGAL DUNIA AKIBAT KANSER

0
(0)

Bintang ‘Black Panther’ Chadwick Boseman meninggal dunia akibat kanser pada usia 43 tahun
Pelakon itu juga memainkan watak hebat seperti James Brown, Jackie Robinson dan Thurgood Marshall, menjadi salah seorang lelaki terkemuka generasinya yang paling dicari.
Chadwick Boseman, pelakon agung yang mewujudkan impian lama penonton filem Afrika-Amerika sebagai bintang filem adiwira terobosan “Black Panther,” meninggal dunia pada hari Jumaat di rumahnya di Los Angeles. Dia berumur 43 tahun.
Publisiti beliau mengesahkan kematian itu, mengatakan isteri Encik Boseman, Taylor Simone Ledward, dan keluarganya berada di sisinya pada masa itu. Kenyataan yang disiarkan di akaun Instagram Encik Boseman mengatakan bahawa dia mendapat tahu dia menghidap kanser kolon Tahap 3 pada 2016 dan ia telah meningkat ke Tahap 4.

“Seorang pejuang sejati, Chadwick tabah melalui semua itu, dan membawakan kepada anda banyak filem yang anda sangat sukai,” kata kenyataan itu. “Daripada ‘Marshall’ hingga ‘Da 5 Bloods,’ August Wilson ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ dan beberapa lagi, semuanya dirakam semasa dan di antara banyak pembedahan dan kemoterapi.”

Seorang tokoh peribadi mengikut piawaian Hollywood, Encik Boseman jarang menghebahkan butiran tentang kehidupan peribadinya. Dia menemui kemasyhuran agak lewat sebagai seorang pelakon – dia berusia 35 tahun ketika dia muncul dalam peranan pertamanya yang terkenal, sebagai Jackie Robinson dalam “42” – tetapi menebus masa yang hilang dengan rentetan persembahan yang membuat bintang dalam filem biopik utama.
Sama ada James Brown dalam “Get On Up,” Thurgood Marshall dalam “Marshall” atau T’Challa dalam “Black Panther,” kepelbagaian En. Boseman yang tidak cerewet dan gravitas lama membantu mengubahnya menjadi salah satu generasi yang paling dicari. lelaki terkemuka.
Sukar untuk Menjadikan Maruah Menarik. Chadwick Boseman Menemui Jalan.

Berita kematiannya menimbulkan kejutan dan kesedihan yang meluas, dan ramai tokoh terkemuka dalam dunia seni dan kehidupan sivik memberi penghormatan kepada Encik Boseman. Martin Luther King III, seorang aktivis hak asasi manusia dan anak sulung Pendeta Dr. Martin Luther King Jr., berkata pelakon itu telah “menghidupkan sejarah di layar perak” dalam penggambarannya mengenai pemimpin kulit hitam perintis.
Joseph R. Biden Jr., bekas naib presiden dan calon presiden Demokrat semasa, berkongsi siaran di Twitter yang mengatakan bahawa Encik Boseman telah “memberi inspirasi kepada generasi dan menunjukkan kepada mereka bahawa mereka boleh menjadi apa sahaja yang mereka mahu – malah wira super.”
Oprah Winfrey, juga menyiarkan di Twitter, menulis bahawa Encik Boseman adalah “Jiwa yang berbakat lembut.”
“Menunjukkan kepada kita semua Kehebatan itu di antara pembedahan dan kemo,” tambahnya. “Keberanian, kekuatan, Kuasa yang diperlukan untuk melakukan itu. Inilah rupa Maruah.”

Encik Boseman dalam “Black Panther.” Ia adalah filem adiwira utama pertama dengan protagonis Afrika dan majoriti pelakon dalam filem tersebut bangsa kulit hitam.

Kredit
Marvel Studios/Disney

Rest In Peace Black Panther Mr Boseman

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 0 / 5. KIRAAN BINTANG 0

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI

ARTIKEL LAIN