10 series atau drama forensic yang anda boleh tonton

0
(0)

1. Partners for Justice season 1 dan season 2

Drama ini mengisahkan tentang seorang doktor forensik yang dingin dan pemarah bernama Baek Beom (Jung Jae-young) dan seorang pendakwa baru yang berhati lembut bernama Eun-sol (Jeong Yu-mi). Di sebalik kerumitan dan misteri dalam drama forensik inse personaliti watak utama inilah yang menambah perisa dalam series ini.

2. Life on Mars (2018)

Mengisahkan Lt. Han Tae-joo (Jung Kyung-ho), seorang detektif tabah yang bekerja untuk National forensic service. Dia telah menaikkan pangkat semata-mata kerana dia mempercayai data berbanding orang, menjadikannya berkesan dalam apa yang dia lakukan. Bagaimanapun, kehidupannya yang lurus berubah apabila kemalangan berlaku ketika mengejar pembunuh bersiri, dia mengalami kecederaan parah di kepala. Apabila dia bangun, dia mendapati dirinya berada di jalanan sebuah bandar kecil pada tahun 1988.

3. CSI franchise (CSI, CSI Miami, CSI NY, ,CSI Cyber )

Mengisahkan kehidupan pakar – pakar forensik yang mendedahkan rahsia dan keadaan mayat yang telah mati secara misteri CSI Cyber pula adalah menekankan psikologi tingkah laku dan bagaimana ia boleh digunakan untuk forensik siber.

4. Silent witness (23 season)

Silent witness mengisahkan sepaasukan ahli patologi dan saintis forensik yang luar biasa menyiasat jenayah kejam dan menggunakan kemahiran mereka untuk menangkap orang yang bertanggungjawab.

5. Medical examiner Dr Qin (2016)

Sebuah siri tv Hong Kong yang diadaptasi dari novel “ The eleventh finger”. Medical examiner Dr Qin mengisahkan tentang pasukan penyiasat yang terdiri daripada pemeriksa perubatan Qin Ming, pembantunya Li Dabao dan pegawai polis Lin Tao ketika mereka menyelesaikan kes jenayah misteri.

6. Too close / Under The skin

“Too close” atau nama lainnya, “ Under The Skin” berdasarkan dari novel yang ditulis oleh Natalie Daniels. Mengisahkan Dr. Emma Robertson yang berkerja untuk menilai pesakit psychiatrist yang di gelar “ yummy mummy Connie Mortensen” yang telah dituduh membunuh.

7. Harrow (3 season)

Pakar patologi forensik Dr. Daniel Harrow mampu menyelesaikan kes yang orang lain tidak dapat, tetapi dia melakukannya dengan tidak menghiraukan pihak berkuasa. Sebahagian daripada itu adalah disebabkan oleh fakta bahawa dia mempunyai empati yang tidak putus-putus terhadap si mati, dan perasaan yang dia ada untuk si mati yang menyebabkan dia membengkokkan setiap peraturan untuk mendapatkan kebenaran tentang apa yang berlaku kepada mangsa. Tidak kira betapa peliknya kes itu, Dr Harrow bertekad untuk memberi mangsa suara dari kehidupan akhirat. Walaupun Harrow sedang mengusahakan kesnya, namun, rahsia dari masa lalunya mengancam dia, keluarganya dan kerjayanya.

8. Forensic Heroes I, II, III

Mengikuti kehidupan kerja dan peribadi Penyiasat Forensik dan pegawai polis di Hong Kong, kadangkala melawati batasan untuk menyelesaikan setiap kes yang sangat rumit.

9. Forensic file (14 season)

Satu pasukan pakar mengkaji sains forensik melalui kes-kes lepas, fail jenayah, kemalangan dan kejadian penyakit dengan pendekatan logik, berasaskan fakta dan teknologi tinggi subjek.

10. The Pembrokeshire Murders

 

Mengisahkan Jenayah yang tidak dapat diselesaikan di Pembrokeshire, disiasat semula. Detektif Steve Wilkins dan semua orang penting yang terlibat mendedahkan bagaimana keadilan akhirnya dapat dilaksanakan. Disebabkan kemajuan dalam sains forensik dan pasukan detektif baharu, pembunuh kejam John Cooper telah didakwa dua puluh tahun selepas jenayah itu dilakukan. Setiap orang yang terlibat mendedahkan peranan mereka dalam memuktamadkan kes ini yang menjangkau dua dekad.

 

 

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 0 / 5. KIRAAN BINTANG 0

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI