THAMBI(2019) -Plot twist power!!

5
(4)

THAMBI merupakan sebuah filem aksi thriller Tamil yang akan membuat penonton tidak berganjak dari skrin dan terikat di kerusi.

Filem lakonan Karthi bersama kakak iparnya Jyothika yang berjaya menunjukkan keserasian lakonan yang mantap. Lakonan hebat pelakon lagenda Sathyaraj juga tidak dapat disangkal dan menjadi antara tarikan utama bagi Thambi.

Sinopsis mungkin mengandungi spoiler :

Dua orang remaja bergaduh, untuk menenangkan saravanan, manimaaran tanpa sengaja telah memukul kepala kawan baiknya itu dengan sebatang besi. Tanpa diketahui Nasib saravanan, semua orang meninggalkanya dengan kepala berlumuran darah.

15tahun kemudian, pada hari jadi saravanan,di sebuah kampung, kakaknya dilihat sugul dan meratapi saravanan yang tidak pernah pulang ke rumah selama 15 tahun.

Di bandar berasingan, tinggal Seorang lelaki bernama vicky, yang suka menipu pelancong asing untuk mendapatkan duit. Vicky pandai berlakon, memperdaya pelancong asing, seolah- olah dia adalah penyelamat kanak-kanak jalanan.

Ayah saravanan dan parvathy adalah seorang ahli politik yang disegani,amat terkesan apabila dituduh tidak pandai menjaga anak lelaki, setelah saravanan tidak pulang-pulang selama 15tahun.

Polis yang ditugaskan untuk mencari saravanan, memperkenalkan vicky sebagai saravanan yang hilang. Maka bahagia lah kembali keluarga yang telah kehilangan anak lelaki selama ini.

Benarkah vicky Adalah saravanan? Apakah sebenarnya yang terjadi?

Apabila saravanan pulang ke pangkuan keluarga, ada cubaan untuk membunuhnya, seorang pegawai polis turut dibunuh. Siapakah dalang di sebalik semuanya?

Plot twist untuk filem ini adalah antara yang memecahkan otak. Ada orang rasa dia yang menipu, tapi sebenarnya dia yang tertipu. Penuh helah, penuh muslihat.

THAMBI wajib tonton!

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 5 / 5. KIRAAN BINTANG 4

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI