ED GEIN : THE BUTCHER OF PLAINFIELD (2007) PEMBUNUH BERSIRI AMERIKA YANG GILA

4.3
(6)

 

? TUBUH MANGSA DILAPAH
? PUTING PAYUDARA DIJADIKAN TALI PINGGANG
? KULIT BADAN DIJADIKAN MASK & PAKAIAN
? KULIT KAKI DIJADIKAN SELUAR LEGGING
? TULANG MANGSA DIJADIKAN MANGKUK

Inilah antara kekejaman dan pembunuhan yang dilakukan oleh ED GEIN! Siapa ED GEIN ni?

ED GEIN adalah PEMBUNUH BERSIRI AMERIKA yang memang cukup sadis dan gila pada tahun 1957…Dikenali sebagai PLAINFIELD GHOUL @ HANTU PLAINFIELD di WISCONSIN..

Cara pembunuhan Ed Gein ini juga menjadi inspirasi kepada filem – filem terkenal selepas itu seperti PSYCHO, THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE & THE SILENCE OF THE LAMBS..

Kisah beliau diadaptasikan ke direct to video slasher filem bertajuk ED GEIN : THE BUTCHER OF PLAINFIELD (2007) yang dibintangi oleh Kane Hodder, Adrienne Frantz, Michael Berryman, Priscilla Barnes & Shawn Hoffman..

SINOPSIS : 

Filem ini mengisahkan tentang pembunuhan yang dilakukan oleh Ed Gein terhadap 2 wanita yang menjadi mangsa beliau termasuk ibu kepada salah seorang Sheriff dan kegilaan beliau untuk menjadikan kulit tubuh mangsa menjadi barang hiasan!

Ed Gein seorang pemuda yang tinggal bersama ibunya selepas kematian Abgnya, Henry..Ed Gein terlalu menyayangi Ibunya sehinggalah ibunya pergi meninggalkannya menjadikan Ed Gein semakin gila untuk membunuh..

Kulit tubuh mangsanya dijadikan seluar dan pakaian dan Ed Gein menggali kubur perempuan- perempuan yang telah mati untuk dijadikan barang hiasan..

KISAH BENAR :

Ed Gein atau nama sebenarnya Edward Theodore Gein ditangkap selepas membunuh mangsa ke2 nya iaitu ibu kepada Deputy Sheriff Frank Worden, Bernice Worden..

Beliau disahkan tidak layak untuk dibicarakan kerana keadaan mentalnya yang dikatakan gila..Beliau dipenjara dan ditahan di sebuah Wad Mental hingga pada 26 July 1984 beliau disahkan mati akibat cancer paru-paru semasa berusia 77 tahun..

Kubur beliau sehingga kini tidak ditandakan untuk mengelakkan dari peminat beliau yang obses dengan cara pembunuhannya..Tapi penduduk disana mengetahui kedudukan kubur beliau..

Saksi trailer ED GEIN : THE BUTCHER OF PLAINFIELD dibawah

 

RATING FILEM INI

BINTANG UNTUK REVIEW INI

PURATA BINTANG 4.3 / 5. KIRAAN BINTANG 6

MASIH TIADA VOTE UNTUK REVIEW FILEM INI

Ratu Aura Dewi

Ratu Aura Dewi

I'm A Movie Lover, Starbucks Lover & All Lover!